De Nieuwe Mens

Als er één onderwerp is waar de apostelen van Jezus zich druk over maakten, dan was het wel het onderwijs over ‘de nieuwe mens’. Als je Jezus plaats geeft in je leven, dan word je namelijk een ander, een nieuw mens. En hoe meer je ruimte geeft aan Jezus des te meer word je een nieuw mens. Dat is ook bijzonder genezend. Psychische klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. En lichamelijke klachten willen ook nog wel eens verdwijnen tijdens dit proces.

Maar, hoe gaat dat dan precies. Wat houdt een nieuw mens worden in. En hoe kun je die stap zetten. Dat soort vragen hopen we hier op de site te beantwoorden, maar eerst de vraag …

Word ik er wel beter van als ik een nieuw mens wordt?
Ik ben daar sterk van overtuigd. Ik heb geen moment spijt ervan gehad.Ik zie ook dat mensen, die deze stap hebben gezet die overtuiging ook hebben. In het begin is er vooral blijdschap en vrede. Dat blijft wel maar de blijdschap en vrede wordt wel rustiger. Maar de relatie met God verdiept zich. Je merkt hoe je met al je vezels verknocht raakt aan de Heer.

Het geeft ook inzicht in het leven. Waarom de schepping is zoals ze is. Wat het doel is van het leven. En hoe de toekomst er uit ziet. En wat je kunt doen in Gods Koninkrijk. Anderen helpen of God eren in lofprijzing en aanbidding

Nieuwe mensen gaan anders staan in hun leven. Die gaan dingen doen, die ze niet voor mogelijk hadden gehouden. Ze doen die dingen niet omdat het moet, nee, maar omdat ze er zin en plezier in hebben.

Gaat niet vanzelf
Nou, om te beginnen kun je dit traject, denk ik, niet anders dan doelbewust beginnen. Hoewel er ook mensen zijn, die er zo toe gedrongen worden dat ze eigenlijk niet anders kunnen.

Vervolgens is er een God in de hemel, die je veel dingen wil geven. Voor ons is dan de keus of we ze willen ontvangen of niet. Iets gratis ontvangen is voor veel mensen lastig.

En onderweg in het leven zijn er veel keuze mogelijkheden. Wat doe we dan? Kiezen we dan steeds de weg, die het meest gemakkelijk lijkt of gaan we iets doen met onze nieuwe mogelijkheden?

Het is natuurlijk ook goed dat we ons in de achtergronden verdiepen. Daar gaat het hier op de site over. Wat er in de Bijbel staat over de nieuwe mens in het algemeen. Hoe mensen stappen kunnen nemen om de route van God te gaan (bekering). Hoe we weer op het goede spoor kunnen komen als er iets mis gaat in het leven(reiniging). Hoe de dingen van God ons leven positief kunnen beïnvloeden (heiliging). Hoe God ons bijzondere geestelijke zegeningen kunt geven (zalving). Hoe God ons gezag kunt geven in de geestelijke wereld (autoriteit). En hoe we kracht kunnen ontvangen om ‘wonderen’ te verrichten (de kracht van God).

Waarom komen wij als Healing Rooms met dit onderwerp?
Healing Rooms wil mensen via deze site informeren omdat we merken dat mensen, die een nieuw mens worden hun oude problemen kwijt raken. De kracht die we ontvangen, overwint de narigheid die over ons is gekomen. Vooral psychische problemen zien we verdwijnen.

Healing Rooms Gouda