Catechisatie oude stijl

In de kerk destijds, bij het begin van onze jaartelling, kwamen er veel mensen bij. Het leven in en buiten de kerk was enorm verschillend. In die tijd moest je de keizer als god vereren. En moest je bij een handelstransactie eerst offeren aan een godheid. Die godheid werd onderdeel van je leven. Om maar een paar dingen te noemen.

In de kerk was er veel betrokkenheid op de Heer van de kerk en op elkaar. De Geest van God werkte krachtig met wonderen en tekenen. Iemand die ook christen wilde worden, ging een langdurig proces in om te leren en te veranderen. Het was een mega verandering in denken en doen. Het was dan ook niet vreemd als de catechisatie om gedoopt te kunnen worden wel drie jaar duurde.

Bij ons in de kerk is de catechisatie vooral een rationeel gebeuren. Maar in die tijd moest je allerlei dingen van je oude leven afleggen. Pijnlijk soms en moeizaam. Maar wel ongelooflijk helend.

Wat wij nu merken is dat mensen van de kerk of niet van de kerk, ook alleen maar hun moeite in hun leven af kunnen leggen na zo’n catechisatie proces. Daar willen we u en jij graag bij helpen.

Je kunt er meer over lezen op deze site bij het onderdeel Onderwijs en dan Gezond leven of de Nieuwe Mens

Healing Rooms Gouda