Altijd Pech?

Wij spreken vaak over pech of geluk. De één heeft veel geluk maar de ander wordt steeds geplaagd door pech. Soms heel veel pech. Geldt dat ook voor jou? Je kunt er moedeloos en hopeloos van worden van al die narigheid.

Misschien is er in uw hele gezin of in uw hele familie veel ongeluk. Sommigen hebben nare ziekten, anderen ongelukken. Weer anderen relatieproblemen of financiële problemen.

Zou er iets aan te doen zijn?
Zeker er is iets te doen aan iemand, een gezin of een familie die veel pech heeft. Maar hierbij wel de waarschuwing dat het geen gemakkelijke weg is. Je moet soms stappen zetten of afscheid nemen van dingen waar je aan gehecht bent of dingen doen waar je op het eerste gezicht helemaal geen zin in hebt.

Wat sowieso helpt: spreek positief en niet negatief
Veel mensen weten niet dat woorden kracht hebben. ‘Ja hoor, heb ik weer’. Of ‘mij lukt nooit iets’. ‘Ik krijg nooit werk’. ‘Ik word verkouden’. ‘Ik word doodziek van jou’. Ik hoorde zelfs iemand zeggen ‘ik zal wel jong sterven’.

Omdat woorden kracht hebben, zullen negatieve uitspraken ook een negatief gevolg hebben. Negatieve woorden kunnen als vervloeking gaan werken. Je brengt jezelf in de beweging naar het negatieve toe en er zijn, denk ik, krachten in de geestelijke wereld, die je woorden willen laten uitkomen. Het advies is dan ook om te stoppen met negatieve uitspraken over jezelf of over gezins- en familieleden of over wie dan ook.

Beter is het om positieve woorden te spreken. Ook hier breng je jezelf in beweging daar naar toe en ze kunnen als zegening gaan werken.

Een ingrijpend traject
Er is bij mijn weten maar één weg om uit ‘steeds maar pech’ te komen. Alle andere lopen zover ik weet dood.

En die weg is je leven in te richten volgens de lijnen van de bijbel. In de bijbel staat namelijk dat als je je aan de regels van God houdt dat Hij je dan zal beschermen. Maar als je je niet aan zijn regels houdt dat er dan allerlei nare dingen kunnen gebeuren. Iemand maakte een vergelijking met de verkeersregels. Als je er niet aan houdt, gebeuren er dan direct ongelukken? Nee dat niet, maar als je er wel aanhoudt is het voor jezelf en anderen een stuk veiliger.

Wat is de lijn van de bijbel? Waar moet je beginnen? Ga de bijbel maar eens lezen. En bidt tot God of Hij laat zien wat anders moet in je leven. Of misschien wist je het al maar kwam je er nooit aan toe om je leven te veranderen.

Als de pech voor de hele familie aan de orde is, is er soms in vorige generaties iets heel onverstandigs gebeurt: een diefstal, een moord, een innig contact met het rijk van de duisternis of iets dergelijks. De bijbel spreekt ervan dat zonder dit op te ruimen de narigheid tot in het derde geslacht of tot in het tiende geslacht kan voortduren.

Het is goed om samen met anderen deze reis naar een ander leven te maken. Bij Healing Rooms willen we je daarbij helpen. We willen met en voor je bidden en samen luisteren naar wat God ons duidelijk maakt. Ook je helpen te erkennen en afstand te nemen van erge dingen die in je familie zijn gebeurd.

Healing Rooms Gouda